30 Σεπ 2007

Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Αρχιεπίσκοπος* Χριστόδουλος….

Μάλιστα. Ο αρχιεπίσκοπος της χώρας μας προσεύχεται, και μαζί του ζητάει να προσευχηθούμε κι εμείς για τη χάρη του, να πεθάνει κάποιος άνθρωπος ώστε να μπορέσει να του πάρει το μόσχευμα και να σωθεί ο ίδιος, από κάτι που με τον τρόπο ζωής του προκάλεσε στον εαυτό του – που αμφιβάλλω κατά πόσον συμφωνεί με τον τρόπο ζωής που πρέσβευε ο θεός που υπηρετεί….

Λυπάμαι που ακόμα και σε μια τέτοια στιγμή δε μπορεί να νιώσει λίγη «τσίπα» και να έρθει λίγο πιο κοντά, για μια φορά, στο θεό του. Ο κύριος εκπρόσωπος της χριστιανικής εκκλησίας στη χώρα μας, μιας θρησκείας που μιλά για αγάπη από όλους προς όλους, για βοήθεια στους αδυνάτους, προκαλεί με τον πλούτο που φορά, τον πλούτο που ξοδεύει για την αναψυχή του, τα ποσά που δαπανά για τη διατροφή του. Που δε ντρέπεται καθόλου να λέει στον κόσμο που επιζεί, ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι η αστακομακαρονάδα. Που δε ντρέπεται, γενικά.

Ο θεός που εκπροσωπεί έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ανθρώπους που δεν πίστευαν σε αυτόν. Κι εκείνος ζητά απ’το ποίμνιό του να προσευχηθεί μαζί του να πεθάνει κάποιος συνάνθρωπός μας, ώστε να σώσει το τομάρι του. Μόνο αποστροφή μπορώ να νιώσω.

________
* Το "κύριος" δεν είναι περιττό μαζί με το "αρχιεπίσκοπος"; Σαν να λέμε, δηλαδή, ο "πατέρας κύριος Κύριλλος";

7 σχόλια:

Lego είπε...

Πιστεύεις πως ένας οπορτουνιστής σαν αυτόν, "πιστεύει" στο Θεό; Για να πιστεύεις σε μια θρησκεία, σημαίνει ότι ακολουθείς στοιχειωδώς τα διδάγματά της. Ο εν λόγω (που ούτε κύριος είναι), έχει χρησιμοποιήσει τη Θρησκεία για να αποκτήσει εξουσία, πλούτο και δόξα.
Λησμόνησε όμως ότι όλα αυτά, δεν τα παίρνει κανείς μαζί του...

Εξάλλου αν υπάρχει Θεός, υπάρχει καμία πιθανότητα να εισακούσει προσευχή υπέρ του; Αλλιώς δεν είναι Θεός, είναι δεν ξέρω και εγώ τι...

Ανώνυμος είπε...

Και εαν λεμε...εαν πιστευει σε θεο γιατι δεν αφηνει να γινει το...θελημα του να τον ...παρει κοντα του,αλλα προσπαθει μεσω της επιστημης να ανατρεψει τα σχεδια του???? ΝΙ.ΚΟ. ΣΕΡΡΕΣ

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Προσυπογράφω...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ηλίανα και άλοι φίλοι και αυτή εδώ η συζήτηση με έβαλε σε σκέψεις, ελάτε αν θέλετε στο δικό μου να μου πεύε τη γνώμη σας γιατί δεν είναι θέμα προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

San den ntrepeste koproskula

Ανώνυμος είπε...

Ηλιάνα είσαι ΦΟΒΕΡΟ μωρό.