17 Σεπ 2007

Ποιο το νόημα της Βουλής;

Γιατί όχι απλή αναλογική; Γιατί πειράζει να μην υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία ενός κόμματος; Γιατί θεωρείται κακό να είναι πολυσυλλεκτική μια βουλή; Και ποιο το νόημα της βουλής όταν δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση; Όταν για να περάσει ένας νόμος αρκεί να τον ψηφίσει το κυβερνόν κόμμα, χωρίς την έγκριση των υπολοίπων. Και πόσω μάλλον όταν το κυβερνόν κόμμα κυβερνά με τη συναίνεση κάτω του μισού των πολιτών..

Το νόημα του κοινοβουλευτισμού δεν είναι να συζητούνται όλες οι απόψεις, και να επικρατεί αυτή που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πολιτών, που εκπροσωπείται από τα κόμματα που ψήφισαν; Αντ’αυτού επικρατεί η άποψη μιας μειοψηφίας, μεγάλης μεν, αλλά μειοψηφίας, που με αλχημείες καταλαμβάνει πάνω από τα μισά έδρανα της βουλής, αφήνοντας, ταυτόχρονα, χωρίς εκπροσώπηση χιλιάδες πολίτες.

Όλο το σύστημα είναι λάθος. Πάνω απ’όλα καθόλου αντιπροσωπευτικό της βούλησης των πολιτών. Ως εκ τούτου και καθόλου «δημοκρατικό».

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να καταργηθούν τα κόμματα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πια ξεκάθαρες ιδεολογίες, και να ψηφίζουμε άτομα. Ώστε να δημιουργείται μια βουλή από ικανούς ανθρώπους. Και η θητεία του εκάστοτε πρωθυπουργού να περιορίζεται στις 2 τετραετίες. Είναι απλώς η γνώμη μου. Στην οποία αναλυτικά θα επανέλθω εν καιρώ. Την παραθέτω περιληπτικά και εδώ όμως, για να μη θεωρηθεί ότι απλώς αφορίζω, χωρίς να έχω κάτι ν’αντιπροτείνω..

Να ευχηθώ σε όλους καλό κουράγιο στις καθημερινότητές μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα με το ΛΑΟΣ στη βουλη ολα θα στρωσουν. Μην ανησυχεις