1 Φεβ 2008

Παιδικά talent-show / τηλεόραση και γονείς προαγωγοί 2 – η συνέχεια.

Το χειρότερο είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που μας μαθαίνει να ελκυόμαστε από τα παιδιά και την παιδικότητα. Σε μια εποχή που τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς για τη γυναίκα και τον άντρα δεν είναι πια η θυλικότητα που προκύπτει απ’την ωριμότητα, αλλά η παιδικότητα. Οι γυναίκες πρέπει να παλεύουν, άνισα, το χρόνο, για να παραμένουν «μπεμπέκες» ώστε να είναι αποδεκτές στην κοινωνία. Με την πρώτη φανερή ρυτίδα απορρίπτονται και αντικαθίστανται από όλο και πιο μικρά κοριτσάκια, όλο και πιο μικρά παιδιά. Η κοινωνία μας γίνεται ολοένα πιο παιδεραστική, όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο post εδώ (http://maria-iliana.blogspot.com/2007/09/blog-post_13.html). Να βλέπει κανείς την τηλεόραση να κανιβαλίζει ακόμα και μωρά δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε σοκαριστικό, πια, δυστυχώς. Δυστυχία είναι, όμως, να βλέπει κανείς γονείς να κανιβαλίζουν τα παιδιά τους.

Τοποθετούμαστε σαν «δυτική» κοινωνία κατά της παιδικής εργασίας. Κι όμως, σπρώχνουμε τα παιδιά μας, κυρίως τα κοριτσάκια μας, να γίνουν «ηθοποιοί», «παίκτες» σε τηλεπαιχνίδια, και το χειρότερο ίσως, «μοντέλα», από τα 12, ή και πιο μικρά. Για να τα μαγαρίζουν από την τηλεόραση και τα περιοδικά μάτια και διεστραμμένα μυαλά. Και μακάρι να έχουν όλα αυτά τα παιδιά την τύχη να μη συναντηθούν ποτέ με τέτοιους σάτυρους κι από κοντά.

Λυπάμαι και ντρέπομαι. Όχι, οτιδήποτε έχει παραγάγει η Αμερική ΔΕΝ είναι καλό. Να μπαίνουν τα παιδιά στο στίβο της επιβίωσης και της επαγγελματικής καταξίωσης πριν ενηλικιωθούν και έχοντας «πηδήξει» την παιδική ηλικία ΔΕΝ είναι καλό. Δεν είναι καλό για τα ίδια τα παιδιά, όσο καλό κι αν κάνει στην τσέπη και το ψώνιο των προαγωγών-παραγωγών και τον προαγωγών-«γονέων».

Είναι απαράδεκτο να μην προστατεύει το κράτος τα παιδιά που «εκδίδονται» στην τηλεόραση και τα φώτα της δημοσιότητας, πόσω μάλλον με τις ευλογίες των γονιών τους. Κι είναι για κρέμασμα οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους σαν προϊόν προς πώληση κι όχι σαν ό,τι πιο ιερό τους χάρισε ποτέ η ζωή, δίνοντάς τους τον αντίστοιχο σεβασμό και Αγάπη!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι κακο τα παιδια να υποδεικνυουν το ταλεντο τους ακομα και στη μικρη οθονη, το κακο ειναι να γινονται ριαλιτι.
Το συγκεκριμενο show ειναι απαραδεκτο.Εβαλαν τα παιδακια να λενε στημενα λογια για να εχει "ενδιαφερον".Ντροπη τους.Και σε αυτους που ειχαν την ιδεα αυτη, και στους γονεις των παιδιων.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο για αυτά που λές.Ζούμε στην Ελλάδα.Σε αυτή την χώρα που φωνάζει για τις φρικιαστικές και αποτρόπαιες εικόνες που προβάλλει η TV στα παιδιά της.Που καιει στην πυρά αυτά τα βάρβαρα video games.Που ορύεται γιατί η νεολαία έχει αναγάγει σε θρησκεία την αμερικανική υποκουλτούρα και την βία.Και απο την άλλη σε live μετάδοση όλοι αυτοί που διατείνονται ως τιμητές των πάντων δείχνουν ξανα και ξανά στα παιδιά που "θέλουν" να προστατέψουν το φρικιαστικό, πράσινο, πρόσωπο του νεκρού αρχιεπισκόπου.Μπορεί κανεις να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι(γονείς και καναλάρχες)που ζούν με το όνειρο της αρπαχτής και του βολέματος θα έχουν ιδιαίτερο ενδοιασμό για το άν και πόσο θα ασελγήσουν στα παιδιά;Μπράβο που έθιξες το θέμα πάντως, γιατι οι φωνές ενάντια σε αυτά τα "σκουπίδια" φαινεται όλο και να λιγοστεύουν τον τελευταίο καιρό.