29 Οκτ 2007

Εξωτερική Πολιτική Επιπέδου σε εγχώρια μουσικά (….) βραβεία

Συνειδητοποίησε κανείς τι έγινε σήμερα; Η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, παρέδωσε μουσικό βραβείο αμφιβόλου θεσμού σε λαϊκή τραγουδιάρα. Ένιωσα ξεφτίλα ως Έλλην. Ο υπουργός εξωτερικών είναι θεσμός! Δεν μπορεί ο καθένας σαν υπουργός εξωτερικών να εμφανίζεται όπου του καπνίσει και να βραβεύει όποιον γουστάρει. Ας πήγαινε εκεί σαν Ντόρα Μπακογιάννη, που και πάλι, λίγη υπομονή μέχρι να σταματήσει να κατέχει αυτό το αξίωμα, δε θα πείραζε να κάνει.

Και πού; Στα «Αρίων»! Είδε ποτέ κανείς τον Colin Powel να δίνει grammy; Που έχουν κι ένα κάποιο κύρος σαν βραβεία, δηλαδή, κι οι καλλιτέχνες εκεί κάποιο μεγαλύτερο ειδικό βάρος, και παγκόσμια επιρροή. Και πάει η υπουργός εξωτερικών της χώρας μας να βραβεύσει τη «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’αγόρι μου» - «θα τραγουδάω και σαν μούμια απ’τον τάφο» Μαρινέλα;

Ντροπή. Για το κράτος που ζω και για τους εκπροσώπους μου, ένιωσα. Που δεν τη διάλεξα να με εκπροσωπήσει σαν υπουργός εξωτερικών, δηλαδή, κανείς μας δεν τη διάλεξε, κι αυτός θα ήταν ένας λόγος παραπάνω να μας σεβαστεί όλους περισσότερο. Διότι όπως είπα, ο υπουργός εξωτερικών είναι θεσμός. Και ως τέτοιος πρέπει να συμπεριφέρεται όποιος κατέχει αυτό το αξίωμα. Αλλά ποιος να πονάει το κεφαλάκι του τώρα με τα σκοπιανά και τα κυπριακά και δε συμμαζεύεται. Δείχνουμε το κύρος και την πυγμή της χώρας στο εξωτερικό βραβεύοντας μια λαϊκή τραγουδίστρια που δεν καταλαβαίνει ότι δε μπορεί πια να τραγουδήσει.

Αν ήμουν πρωθυπουργός αύριο θα την καλούσα στο γραφείο μου να μου δώσει εξηγήσεις και να της ζητήσω να παραδώσει το υπουργείο. Δυστυχώς πρωθυπουργός είναι ο Κωστάκης Καραμανλής.

Κατάντια

16 σχόλια:

zodiac είπε...

Προφανως καλη μ Ηλιανα ξεχνας οτι ζεις στην Ελλαδα...Να σου θυμισω..Ελλαδα:

zodiac είπε...

Xωρα της μεσογειου,οπου ο υπουργος ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε χτιζει βιλλα χωρις αδεια..γιατι ο πολιτικος μηχανικος του δεν τον ενημερωσε οτι χρειαζεται..και αυτος ως πολιτικος(σ.σ. ο Σουφλιας) μηχανικος που να το ξερει...Επισης μια ολοκληρη κυβερνηση λειτουργει εκνομα,καταπατωντας νομους της χωρας αλλα και νομους της Ε.Ε..στην περιπτωση του αχελωου και σε πολλες αλλες φυσικα...

Unknown είπε...

Όλα καλά αλλά όχι και τραγουδιάρα η Μαρινέλλα! Πως να χαρακτηρίσεις μετά τις σύγχρονες αηδούς.

Ανώνυμος είπε...

Giati o georgantas pou apokalouse thn (ipotithemenh) voulefth rapth me to mikro ths kai ths ekane kamaki live se national tv htan kalytero skhniko? Mpourdelo ola, silipitiria se osous trexoun se sygkentrwseis kai psifizoun ola afta ta zwa.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Συμφωνώ, πως ξεχνάς οτι εδώ είναι... ellada. Θα σου πω κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση στο συγκεκριμένο βραβείο. Το χάζεψα σε δυο στιγμές, στο διάλειμμα για διαφημίσεις του "minority report". Σκαρώσανε ένα βιντεάκι για την Μαρινέλλα (αυτή βράβευσε η Μπακογιάννη). Απο το βίντεο έλειπε παντελώς ο Κώστας Χατζής. Ούτε μια φωτό, ούτε ένα τραγούδι απο αυτά που έδωσε στην τραγουδίστρια (και είναι πολλά), ούτε μια αναφορά για την συνεργασία τους. Βλέπεις ο Κώστας Χατζής αρνήθηκε την πρόσκληση που του έστειλε ο ΑΝΤ1 να παραστεί στο πανυγηράκι. Και το κανάλι του Κυριακού τον τιμώρησε...

Ανώνυμος είπε...

Η οικογένεια Μητσοτάκη γλύφει, όπου χρειάζεται και βαρεί όπου μπορεί.
Ο Σουφλιάς ακούει ότι τον συμφέρει.
Ο Καραμανλής κάνει την αγγαρια του, όπως ο Πολύδωρας.
Η Ταμτα παίρνει για 5η φορά βραβείο, νέο-εισερχομενου καλλιτέχνη.
Και όλοι εμείς κοιτάμε το λιμάνι που σαλπάρει.
Ακρίβυναν και οι ασπιρίνες

Manos P. είπε...

Γενικώς οι πολιτικοι τι δουειά έχουν στα show biz βραβεία

αντωνης είπε...

μα οι πολιτικοι, ή μαλλον πολλοι απο αυτους, εχουν καταντησει μαϊντανοι και γλαστρες πολλες φορες.
Απαραδεκτο, αλλά "φυσιολογικο" για την εποχη μας.
Απο την αλλη, οταν ο κοσμος ψηφιζει το "Θεοχαρη", τη "Σεληνη" και ποσους αλλους, γιατι να περιμενουμε κατι αλλο;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@ανώνυμε
Μεγάλε, τι επιχείρημα ήταν αυτό. Μπράβο, μπράβο...
Ηλιάνα, σβήσε τον στερημένο.

Lego είπε...

Κοίτα...
Η Μητσοτάκενα κάνει τα πάντα για να προβληθεί... Ξεκίνησε από εθνικιστικές κορώνες για τους εθνικόφρωνες.
Ακόμα και στα παπαρίων πήγε και θα ξαναπάει, για να εντυπωθεί η εικόνα της στο μυαλό μας. Πλύση εγκεφάλου με νέες μεθόδους ! Έτσι θα χτίσει το προφίλ της προσιτής Πολιτικού που θα την οδηγήσει στην Πρωθυπουργία (μπρρρρρρρ).

Εκτός και την καλούν για το χαμόγελό της... (Σαδιστικό ακούγεται :D)

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε, αυτό είναι το λιγότερο και δεν μπορεί να την ελέγξει κανείς.
Όταν στήνονται εθνικοί Ρωμαϊκοί Θρίαμβοι, επειδή μια ομάδα, έστω και εθνική, πήρε ποδοσφαίρου, πήρε ένα κύπελλο, τότε έχει χαθεί το μέτρο.
Όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται επισήμως την ελληνίδα Μίς Υφήλιος..

Κάπου έγραψα, ότι όπως οι Ρωμαίοι Αυτοράτορες ήθελαν να χειραγωγούν και να σχετίζονται με την Θρησκεία,σήμερα οι πολιτικοί κάνουν το ίδιο με τα Μας Μήντια..

Ili είπε...

Τουλάχιστον την έδωσε και σε άλλους, κάτι είναι κι αυτό. Όπως μου την έδωσε, είναι αλήθεια, και που ο αντιπαθέστατος ατάλαντος παρουσιαστής του mad μιλούσε στη βουλευτή σαν να είναι κολλητάρι του μπροστά στην τηλεόραση (να’ξερα και πώς βρέθηκε στη θέση που βρέθηκε). Όσο για τη Μαρινέλα, καλή φωνή ΗΤΑΝ, αλλά δεν παύει να είναι μια λαϊκή τραγουδιάρα, και όχι μείζον εθνικό θέμα, για να είναι θεμιτή η παρουσία υπουργού της κυβέρνησης στην απονομή ενός αμφιβόλου κύρους βραβείου σ’αυτήν….

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@καπιταλιστικό κουμούνι
Προσυπογράφω το σχόλιο σου...

Matrix είπε...

Πολύ σωστά.
Αν και το παράδειγμα με τον Colin (τον λέω με το μικρό τον μπ*******) είναι ατυχές, γιατί εκείνος δεν δίνει μουσικά βραβεία, μόνο ... βόμβες.
Προσωπικά δεν τα είδα, συνηθίζω να την ανοίγω μόνο για αθλητικά ή καμιά ταινία τώρα τελευταία (προσπαθώ τουλάχιστον)

@zodiac

Έχει πλάκα αυτό με τον "συνάδελφο" Σουφλιά, μπορεί να του το είπε και να μην άκουσε :).
Σοβαρά τώρα, ορισμένοι έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και σε αυτό θεωρώ ότι φταίμε και εμείς σε μεγάλο βαθμό (γενικεύω - δεν είναι ολη η κοινωνία το ίδιο), που καθόμαστε στον καναπέ λίγο πριν τις 8 για να τους χαζέψουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΗΛΙΑΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΚΥΡΙΑ,ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ.ΕΛΠΙΖΩ 12 ΝΟΕ,ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΦΙΛΙΑ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

ProjectMan είπε...

Αν ήσουν πρωθυπουργός, θα έκανα πραξικόπημα την επόμενη της εκλογής σου ;Ρ