12 Οκτ 2007

Χωρίς Λόγο

Αλλάζουν τα πράγματα; Μένουν ίδια; Από πότε έχει κάτι ν’αλλάξει; Δεν είναι η αλλαγή μέρος της στατικότητας σ’έναν κόσμο όπου «τα πάντα ρει»; Γιατί ελπίζουμε στην αλλαγή; Στην όποια αλλαγή, σε όποιο τομέα της ζωής μας; Την ίδια στιγμή που ουσιαστικά βρίσκουμε ασφάλεια στη σταθερότητα. Μας αρέσει η αλλαγή, ή θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα κατά πώς μας βολεύουν ώστε μετά να μείνουν σταθερά εκεί; Είναι δυνατόν ποτέ να μείνει οτιδήποτε σταθερό; Όσο όμορφο ή απαίσιο κι αν είναι; Είναι κρίμα τα όμορφα πράγματα να μην κρατούν για πάντα. Είναι καλό, όμως, που ούτε τα άσχημα είναι παντοτινά. Και τελικά στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε τα καλά για πάντα, διατηρώντας τα αλλάζοντάς τα, αγαπώντας πάντα τη σταθερή ουσία τους.

Αφορά τα πάντα. Τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους, το περιβάλλον, την πολιτική, το κοινωνικό σύστημα, αφορά τα πάντα. Γιατί, τελικά, όλοι ελπίζουμε σε μια αλλαγή που θα φέρει την ποθητή για τον κάθε ένας μας σταθερότητα..

Ένα post χωρίς λόγο, με αφορμές.

________
*Έχω πολύ καιρό να παρακολουθήσω τις πολιτικές εξελίξεις, καλώς, ή κακώς..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το δίπολο αλλαγή και σταθερότητα είναι που ομορφαίνει την ζωή. Αν δε πατάς κάπου σταθερά φοβάσαι τον αρχικό μετεωρισμό που φέρνουν οι αλλαγές.
Και πάλι αν σταθείς κάπου συνέχεια κάποια στιγμή θα χάσεις την ισορροπία σου...

Unknown είπε...

Η σταθερότητα επιτυγχάνεται μέσω της αλλαγής.Τίποτα δεν μένει σταθερό εις αεί.Η αλλαγή δίνει νέες σταθερές.

Jegermoisture είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jegermoisture είπε...

"Αλλάζουν τα πράγματα; Μένουν ίδια; Από πότε έχει κάτι ν’αλλάξει; μπλα μπλα μπλα"


Και φυσικά αλλάζουν....το ξέρεις αυτό εξάλλου. Και καμιά φορά αλλάζουν τόσο απότομα και έντονα, ώστε έρχονται όλα στη ζωή σου ΤΟΥΜΠΑ!
...αλλά είναι πραγματικά κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι ίσως τελικά η ζωή που ζούσες μέχρι τώρα, δεν υπακούει σε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο.....ότι υπάρχει και κάποια αναθεματισμένη αλλαγή, διάολε!

Τίποτα δε μένει σταθερό....αυτό μπορεί να το αποδείξει ακόμα και η επιστήμη....αν κάποια πράματα έμεναν σταθερά, εγώ 8α τον είχα δέσει το γάιδαρό μου.
Άλλο να έχεις βαρε8εί το τι καινούριο κάνεις γενικά στη ζωή σου, κάθε μέρα..κι άλλο αν όλα γύρω σου αλλάζουν, αλλά εσύ έχασες την ικανότητα να βλέπεις. Άνοιξε τα μάτια σου! Με προσοχή όμως...κάποιοι ήταν εκεί πριν από εσένα...
Τέσπα.......
'Αντε καλή βδομάδα!